Over ruitjes en ruiten

Met de schoen op de afbeelding zou ik niet graag gezien worden. Het zal wel afleiden van mijn mannelijkheid dus kan ik er gewoon mee lopen zonder pruik en make-up.

Ik heb hiervoor gekozen omdat ik zo snel niets anders kon vinden waarmee ik mij kon verenigen. Maar ik moet bekennen dat ik iets heb met schotse ruitjes, schotse ruitjes in een rokje wel te verstaan. Dit is er al van jongs af aan. Ik kan mij nog goed een favoriete leidster herinneren die ik had in een van de kindertehuizen. Het moet eind jaren zestig of in de begin van de zeventiger jaren zijn geweest dat zij zo’n rokje droeg. Misschien heb ik door haar die afwijking opgelopen, hihi.  Wat ik ook geprobeerd heb, ik ben er niet vanaf gekomen.

En nu ben ik getrouwd met een vrouw die dezelfde tik heeft. Zou het toeval zijn of ……….

Ik was een jaar of 17 toen mijn vriendinnetje zo’n rokje kocht in Londen. Het was een echt wollen rokje, rood en met een mooie spelt. Wauw! Omdat zij hem speciaal voor mij had gekocht is dit rokje nog steeds in de collectie van mijn vrouw aanwezig en draagt zij hem nog af en toe. Ik zeg collectie omdat zij er wel een stuk of 10 heeft, van net boven de knie tot maatje broeksriem en in alle kleuren van de regenboog.

In een schoenendoos heb ik nog foto’s dat ik het rokje draag. Ik weet niet hoeveel jaar ik het kon dragen want het maatje 34-36 heb ik op een gegeven moment verloren door te veel voeding en gedistilleerd vocht. (Als ik de foto’s vind zal ik ze zeker plaatsen want ik ben daar best trots op).

Nu ik zo aan het afvallen ben zou ik wel een doelstelling willen halen, het doel om het rokje nog één, echt één, keer te dragen. Is dat gek? Ja, eigenlijk wel! Ik ben tenslotte al 52 en dan past dat niet echt meer. En zo wil ik niet meer in het openbaar worden gezien. Daar kom ik op het punt van kleden want hoe leuk ik zo’n rokje ook vind, het past niet meer (of qua maat wel 🙂 ). Wat moet je dragen zonder een ander te kwetsen dan wel je eigen ruiten in te gooien.

Dat is mijn mening, je eigen ruiten ingooien als je te overdressed in het voetlicht treed. Ik heb dat in het verleden zelf gedaan dus kan ook niemand iets verwijten die dit wel doet maar vindt het oh zo jammer als iemand zich zo profileert. Is het niet zo dat wij gendervrouwtjes al niet genoeg in de spotlights treden en zéér kritisch worden bekeken? Aan de andere kant moet je daar ook ver boven staan om in onze bekrompen maatschappij te kunnen overleven maar voor de 3 R’s (Rianne, Rokje, Ruitjes) zal ik voor jullie eerst voor de spiegel gaan staan.

Het model schoen is leuk maar zeg nou zelf: “met zulke ruitjes gooi je toch ruiten in”.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: