Ont – koppelen


“Geachte dames en heren, jongens en meisjes! Over enkele minuten bereiken wij station Utrecht Centraal. Te Utrecht zal deze trein worden gesplitst in een deel voor Leeuwarden en één deel voor Groningen. Kijk u even boven de schuifdeuren voor de treinstel-nummers? Het treinstel met het nummer 8204 zal doorreizen als intercity naar Leeuwarden en nog stoppen te Zwolle, Steenwijk en Heerenveen. Het treinstel met het nummer 8413 zal doorreizen als intercity naar Groningen en nog stoppen te Zwolle en Assen. 

Adempauze waarna herhaling……………………

“In verband met het splitsen zal de trein worden ontkoppelt en blijven de deuren hiervoor nog even gesloten. Bent u slecht ter been blijf dan gerust even zitten want een lichte schok kan mogelijk zijn. Wij wensen u een prettige reis en mogelijk tot ziens”.

Ik ben al 15 jaar weg bij de NS maar het zit er nog in! Ruim 11 jaar was ik conducteur waarvan één tijdje onductrice.

Nu zou ik de tekst anders willen opstellen. Opstellen in een levensgebeurtenis die in dezelfde trant geschreven had kunnen worden.

“Beste lezers, over enkele minuten bevalt een jonge vrouw in een klooster te Utrecht. Te Utrecht zal zij haar kindje ter adoptie aanbieden en zullen hun wegen scheiden. Kijkt u even mee naar de weg die zij bewandelen. De jonge moeder zal met haar dochter doorreizen naar Limburg en nog bevallen van twee meisjes. Het jongetje zal doorreizen naar Den Haag waar hij voor zijn 1e verjaardag bij (adoptie) ouders zal worden ondergebracht”.

Adempauze maar nu zonder herhaling…… (wel noemenswaardig, tussen de dochter en het jongetje heeft de jonge moeder nog een ventje ter adoptie aangeboden).

“In verband met het ontkoppelen blijven de deuren voor beiden nog lang gesloten. Bent u emotioneel dan mag u best even huilen. Zij wensen elkaar al die jaren al het mooiste toe en het tot ziens komt pas véél later.

Ik wilde dit stukje al even delen en zal er zeker nog aan verder werken. Het is in mijn ogen een stukje wat mijn leven heeft bepaald. Gelijk aan Utrecht Centraal is mijn leven net zo chaotisch verlopen en is de spoorbrij met zo gecompliceerd. Over de vertragingen maar niet te spreken. Wie heeft wel eens 52 jaar vertraging gehad?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.