Kilo’s en kliko’s

Een weegschaal was een ding waar ik zeker niet vrijwillig op ging staan. De laatste keer was ergens in de zomer van 2014, tijdens een APK bij de reumatoloog. Ik herinner mij dat ik toen cijfers zag die leken op een één, nul, en een vijf of een negen. Juist, ergens tussen de 105 en 109 kilo schoon aan de haak.

Maar nu durf ik weer op de weegschaal te gaan staan, sterker nog, ik doe het bijna met veel plezier elke dag! Waarom? Toen ik besloot om het roer om te gooien ben ik op mijn voeding gaan letten en heb het sportief bezig zijn na 20 jaar weer opgepakt. (Je moest eens weten wat een bouwvakker dagelijks aan snack’s naar binnen werkt). Het resultaat is dat ik na een maand of vijf nu 79.5 kilo af mag tikken. Ik denk zolang dit zakt ik het ook nog aan durf want zeg nou zelf, welke vrouw stapt graag op een weegschaal? En mijn streven is op de 150 pond te blijven hangen. Volgens de BMI meter mijn beste gewicht.

Ook moet ik erkennen dat stoppen met alcohol een van de grootste dingen is die er voor zorgt dat ik zo af val. Ja, ik had een mega groot alcohol probleem en was echt jaren lang een alcoholist. Ik weet bijna zeker dat mijn ongelukkige gevoel daar hand in hand mee ging.

Dus niet alleen gingen de alcohol, het vette eten en de kilo’s de kliko’s in (wij hebben er twee, vandaar) maar ook de veel te ruime kleding. De riemen heb ik gehouden want wij hebben zo’n handige gaatjes tang in huis. (En stiekem twee riemen van mijn dochter gepikt). Nu had ik niet zoveel kleding waar ik waarde aan hechte en een vrouwelijke garderobe had ik nog niet. Dus kan ik nu experimenteren met een mix van vrouwelijk en mannelijke kleding. Het vrouwelijke om de omgeving toch wat stille hints te geven en het mannelijke omdat ik nu eenmaal nog een mannelijk uiterlijk heb, moet kunnen werken en als belangrijkste de stabiliteit voor mijn kinderen.

Dus als je nog wat antwoorden wilt hebben om wat kilo’s in de kliko te willen gooien, stel gerust je vragen. Ik volg geen dieet en eet nog steeds heel veel lekkers, want koken en eten zijn een passie voor mij. (wel een tip; “zorg voor wat extra warme kleding zoals maillots, beenwarmers en warme body’s want het is veel kouder in mager-land).

One Comment on “Kilo’s en kliko’s

  1. Heerlijk geschreven en een fantastische slotzin. In meer dan één opzicht trots op je, Rianne!

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: