Intake gesprek

Eind januari heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben met mijn vrouw naar de huisarts gegaan. Ik wilde graag een verwijsbriefje voor het P.I.G.  Wat staat voor Psycho Informa Groep. Aldaar werkt een psychologe die gespecialiseerd is in genderdysforie. Op 27 januari heb ik mij officieel aangemeld, ik zou op 13 maart mijn eerste afspraak hebben. Dat was een kleine domper maar geduld is een schone zaak, toch?

Waarom ik niet gelijk een afspraak bij het VU heb gemaakt? Nou, daar ben ik nog niet aan toe. Ik wil eerst alles rustig uitzoeken en geen overhaaste stappen maken. Nu wil ik het goed doen en niet zo als de vorige keer.

Afgelopen week was het dan eindelijk zover, ik had mijn intake gesprek.

De afspraak van 13 maart werd een dag ervoor verplaatst naar maandag de 16e. Dat weekeind zou ik nog wel overleven. Maar spannend was het wel, je leeft er zo naar toe. Ik maakte mij vooral druk over de kleding die ik zou dragen, lekker belangrijk! Maar toch was het zo en heb wat gepast in de avonduurtjes, ik lijk wel een vrouw :). Uiteindelijk gekozen voor een wit truitje met een skinnyjeans en hoge laarzen. Het jeans jasje van de Primark paste er geweldig bij. Al hoewel ik al beschik over een verbluffend a-cupje had ik toch maar wat schuimrubber toegevoegd.  Ik zag er vrouwelijk uit maar niet te opzichtig. Mijn hoofd was, op mijn wenkbrauwen na, net zo glad als een bowlingbal dus was het geheel meer “nicht” dan vrouw. Toch voelde het heel goed.

Ik was ruim op tijd en kon nog snel even paffen voordat ik naar binnen ging. Het werd wat meer nicotine omdat er wat vertraging was dus stond ik nog ruim een half uur buiten te genieten van de mooie omgeving.

Eindelijk zittende in de bekende stoel bleek de computer niet te werken en ging er voor mij kostbare tijd verloren. Toen maar even de stukken lezen die ik al weken geleden had opgestuurd! Gelukkig bleef er nog tijd over om even wat therapeutisch te kletsen. Wat haar het meeste opviel was mijn uitzendperiode naar Libanon als militair.  Mijn lichting heeft daar in 1982 de invasie meegemaakt en vele van mijn strijdmakkers leven niet meer door zelfdoding of hebben geen menswaardig bestaan.

Na mijn lange aanwezigheid met een kort gesprek verliet ik weer de prettige kamer met de mededeling dat ik vanaf heden om de 2 of 3 weken een consult zou hebben. Dit bleek bij de receptie anders te zijn, de eerstvolgende mogelijkheid was pas over 2 maanden. De secretaresse gaf  gelukkig wat tips mee om dit mogelijk te kunnen verkorten.

Het klinkt niet al te positief maar mijn gevoel zegt dat het goed zit. Ik heb dit nodig om tot een menswaardig Bestaan te komen en deze psychologe kan dat volgens mij wel. Op weg naar huis S. (Mijn vrouw) uitgebreid ingelicht en nog even M. (De vriendin van mijn vrouw) bijgekletst.

Voordat ik het vergeet, op de heenreis veel steun gehad aan mijn schoonzusje die zich al heeft verdiept in het diepe van de persoontjes zoals ik.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: